Nyheter

Nya bilder

7 juni, 2021

Lite nya bilder på knorren.

DNA-tester

21 mars, 2021

Kiwi DNA-testades för basenji-PRA/retinopati och Fanconi i februari och nu så har äntligen provsvaren kommit! Labbet proverna skickas till är i USA, vilket är anledningen till lite väl långdragen process. Kiwi är bärare för Fanconi och clear för basenji-PRA.

Poof, gone

21 januari, 2021

Wix (hemsidoprogrammet) stödjer inte längre den gamla versionen av nyhetslistan jag använde och alla inlägg förutom tre har försvunnit, suck. 

Ögonlysning

19 januari, 2021

Kiwi har varit på ögonlysning, resultat blev: PPM iris-iris, måttlig

Utställning SDS

21 september, 2020

I lördags var Kiwi på utställning för första gången på sex månader. I och med Covid-19 så kunde aldrig Basenjispecialen för i år bli av, men däremot så arrangerades en inofficiell utställning i dess ställe där enbart 50 fick delta. Jag låg hemma sjuk och kunde inte följa med, men Kiwi fick följa med uppfödarmatte och kunde på så sätt delta ändå. Hon slutade som 2:a i sin klass med HP men oplacerad i bästa tik, sedan deltog hon i specialklassen "Bästa röd/vita hund" där hon vann ♥️

Kiwi i Danmark

1 mars, 2020

I lördags följde Kiwi med uppfödarmatte Cilla över till Strøby i Danmark för att testa lyckan. Det blev en rejäl grand slam med Bästa tik och BIM mot en riktigt fin championhane, BIR Junior och BIS-3 Junior, och som grädde på moset ett danskt CERT, ett Junior CERT och ett Junior Klubb CERT!! Jag själv satt hemma med barnen och följde resultaten med spänning över nätet. Till skillnad från Svenska Kennelklubben så skrivs utställningsresultat från Danmark in live direkt på deras hemsida så det är superlätt att följa.