top of page

Om oss

Jag bakom hemsidan och kaninuppfödningen heter Alexandra Sveen. Jag bor tillsammans med min man och våra tre barn i vackra och lugna Sorunda beläget ca sex mil söder om Stockholm innerstad. Jag har bott merparten av mitt liv i Stockholm förutom under några år när jag var bosatt i Tierp för att ha närmare till mina studier i Uppsala. Jag är i grunden utbildad husdjursagronom och efter examen arbetade jag 9 år som djurskötare av mjölkkor innan jag övergick till kontorsjobb.

Jag är den som har det stora djurintresset i familjen, vilket jag har haft hela livet. Barndomen präglades av marsvin, kaniner, katter och fiskar. Trots mitt hundintresse så kom inte den första hunden in i bilden förrän jag blivit 21 år och kunde köpa en hund själv, och det var min dalmatiner Zac. Så länge som jag kan minnas ville jag alltid ha en dalmatiner och lyckan blev total med honom. I och med att jag skaffade Zac väcktes mitt intresse för hundsporter och tillsammans hann vi prova på rallylydnad, utställning, lydnad, drag, agility och viltspår. Efter Zacs bortgång valde jag och min man att testa en annan ras och då kom Raven in i familjen, som är en flatcoated retriever, och några år senare kom basenjin Kiwi. Jag har fortfarande min förkärlek till dalmatiner och någon gång i framtiden när barnen blivit lite större så kommer definitivt en prick välkomnas in i familjen igen.

Utöver mitt hundintresse har jag så klart ett stort intresse för kaniner och i dagsläget har jag renrasig uppfödning av den svenska lantrasen gotlandskanin och diverse raskaniner för utställning och sällskap.

 

Jag brukar sporadiskt få frågan om varför sidan heter Daworo. Jag ville ha ett namn på sidan som var unikt men samtidigt med en personlig anknytning. Jag kom på namnet "Daworo" genom genom att ta de två första bokstäverna från varje ord från gatan jag bodde på som barn (översatt till engelska), som översätts till "Day-Work Road" = DaWoRo. Daworo blev sedan även mitt prefix för kaninuppfödningen.

Edited Image 2016-03-20 21-29-56

Jag och Raven (våren 2016)

IMG_5642.JPG

Jag och Zac (sommaren 2012)

134 (8).jpg

Jag med en av mina favoritkor 134 Ruth, mer känd under sitt smeknamn "Pinglan"

bottom of page