top of page

Bosse

Daworo Blastoise

Blastoise.png
Bosse

Korsning: FV / gotlandskanin (87,5 / 12,5)

Kön: Hane

Födda: 2020-02-26

Inavel: 0%

Kullinfo: 7 födda, 2 honor och 5 hanar. I färgerna blå manteltecknad, svart manteltecknad och svart.

Vikt: 4,0 kg 

Ögon: Blågrå

Färg: Blå manteltecknad

Genkod: Aa B_ Cc dd gg Kk

Uppfödare: Egen uppfödning

Kullar: Kull 1 (8)

Bosse tillhör tredje generationen (F3) av mitt färgprojekt och är till 7/8 (eller 87,5%) fransk vädur, där mormors-mor är min gotlandskanin Alva.

Bosse är anlagsbärare för vit rödögd, havana och eventuellt även gult. Jag hade egentligen inte tänkt spara någon hane ifrån kombinationen men eftersom mitt slutmål i färgprojektet är att ha djur i rysstecknat svart och blå, samt zobel brun och blå, så valde jag att behålla en av de blå hanarna för att behålla den blå färgen i avelsarbetet. Jag hade även sparat en hona ifrån kombinationen som fick flytta till en fodervärd, men hon fick dessvärre hastigt avlivas när hon var närmare 4 månader gammal p.g.a. ett benbrott.

Bosse fick ingen kull hos mig som jag planerat men han fick en kull hos Sämjesta kaninuppfödning i Uppsala där jag har en dotter från; Sämjesta Ida. Efter att jag fick hit dottern bestämde jag mig för att kastrera Bosse och låta honom bo med henne som sällskap. Men tyvärr ville ödet annorlunda då Bosse tragiskt nog avled under narkosen vid kastreringen, det är inte vanligt att det händer men det är inte ett okänt fenomen heller. Ofattbart sorgligt och han är djupt saknad här hemma :(

bottom of page