top of page

Raven

SE VCH, RLD N, RLD F, RLD A, RLD M

Delphiniums Disillusion

Raven
IMG_1094.JPG
Raven

Om Raven

Ras: Flatcoated Retriever

Född: 12 oktober, 2014

Reg. nr: SE55399/2014

Inavelsgrad: 2,0%

 

Färg: Svart

Genotyp: Bb EE

Vikt: 27,8 kg

Mankhöjd: 58 cm

Far: Ch. ​Almanza Tough Enough "Mike"

Mor: Ginger Cake Strong Pepper Passion "Leva"

Hälsa

Korrekt bett

Höfter: HD A

Armbågar: ED 0
Ögonlysning: clear (2016)

 

Tävlingsmeriter

Utställning

CK

Klassvinster i unghundsklass

KM-4 Nynäshamn BK, 2015

BIG-2 Junior (inoff)

BIM-valp x6

Viltspår

Svensk Viltspårschampion, SE VCH

Årets Viltspårsflat 9:e plats, 2015

Lydnad

Startklass: 159 poäng

Rallylydnad

Nybörjarklass: RLD N

Fortsättningsklass: RLD F

Avancerad klass: RLD A

Mästarklass: RLD M, Cert x2

Övrigt

MH med godkänt skott

BPH med godkänt skott

Att en flat fick komma in som en familjemedlem förvånade nog en hel del, inte minst mig själv faktiskt. Jag har aldrig varit särskilt förtjust i rasen just på grund av att jag tycker den har en tendens att vara för flamsig och hyper för min smak. Djupt inombords ville jag ha en dalmatiner efter min första dalmatiner Zacs bortgång men jag kände att det var alldeles för tätt inpå med en av samma ras och att det råkade bli en flat var nog slumpen. Den enda flat jag faktiskt tyckt riktigt mycket om var en av min svärmors hanar, Mike. Ungefär i samma veva som vi börjat överväga att skaffa hund igen fick jag höra att Mike hade en inplanerad parning, och resten av historien säger sig själv.

 

Raven är en otroligt snäll, glad  och allmänt tramsig hund mot precis alla hon möter, spelar ingen roll om det är vuxna eller barn, kvinnor eller män, hundar eller andra djur - Raven älskar alla. Hon har en speciell förkärlek för kalvar och kor dock eftersom hon spenderat en del av uppväxten kring dessa underbara djur. 

Raven har fint föremålsintresse för både kallvilt och dummy, dock så tycker jag att jakt är dundertråkigt så vi tränar knappt inom det området. Hon är både ivrig och snabb på inlärning av nya moment. Hon är otroligt lyhörd och signalkänslig vilket medför att det är enkelt och roligt att träna med henne. Dock är hon otroligt förarvek så man måste vara väldigt mjuk vid korrigering eller "nej-sägande" i träningssammanhang för annars tappar hon helt och hållet både arbetsglädje och motivation. Hon har väldigt lätt att komma upp i stress så man måste framför allt vara lugn när vi tränar och tävlar, utöver rolig, positiv och motiverande - inte den lättaste kombinationen. 

Vi tävlade väldigt intensivt under framför allt 2015 och 2016 men allt tävlande tog en paus när vi utökade familjen med 3 barn under 2017-2022, och till slut lades tävlingsplanerna på is eftersom tiden eller orken inte räckte till till längre. Men jag har väl som mål att någon gång ta mig ut på tävlingsplanen igen, åtminstone för att ta det sista certet i rallyn.

bottom of page