Fåris

Daworo Alohamora G1330-2124

Fåris
Fåris
Lilla Fåret (2).jpg

Ras: Gotlandskanin med genbanksintyg

Kön: Hona

Född: 2021-04-03

Inavelsgrad: 3,53%

Kullinfo: 6 stycken, 4 honor och 2 hanar. I färgerna white zobel brun, zobelsiames brun, white zobelsiames brun och rysstecknad svart (rex).

Vikt: 

Ögon: Röda

Färg: Rysstecknad svart

Päls: Rexpäls

Genkod: ana Bb C_ D_ gg kk

Vaccinerad: Nobivac Myxo RHD-plus (gäller till sommaren 2023)

Kullar: Inga än

Lilla Fåret, som även kallas Fåris, är född i en tillfällig satellitbesättning till min genbank. Familjens två honor är ifrån min uppfödning och de fick en varsin kull som familjen behöll en hona ifrån vardera. Lilla Fåret var en favorit i kullen men familjen valde att behålla en kullsyster (Accio). Men eftersom familjen tyckte mycket om henne, och jag ändå funderat på att behålla en ur kullen, bestämde vi att hon fick flytta till mig. Familjens smeknamn för henne fick hon givetvis behålla.

I hennes temperament ser man väldigt mycket av både hennes morfar Asceron och mormors-far Rubeus. Hon är oerhörd bestämd och aktiv, får hon inte som hon vill ger hon ett lätt nyp (vilket är Asceron upp i dagen) men hon är samtidigt så oerhört snäll, rar och tillgiven precis som Rubeus var. I och med att hon är dubbelt upp i recessiva anlag (rysstecknat och rexpäls) kommer hon användas lite restriktivt i genbanksaveln.

wt = Wienertecknad

RB = Rexbärare

Moder

Daworo Diancie G1330-2025

White zobelsiames brun

Fader

Mossbos Ebonit G1030-2012

Zobel brun

Flingan
Ebonit.jpg

Fåris avkommor

♥ Uppkommande kull våren 2023

e: Haymitch G987-1713  "Haymitch"

----------------------------------------------