top of page

Gamora

Loveangel's Athena 91 p.

Gamora.jpg

Ras: Fransk vädur

Kön: Hona

Född: 2017-09-16

Kullinfo: 11 stycken (12 födda). I färgerna blå, viltgul, svart, isabella, viltisabella, madagaskar, svart mt, viltgul mt, viltisabella mt och madagaskar mt. 

 

Vikt: 5,2 kg

Ögon: Bruna

Päls: Normal

Färg: Madagaskar manteltecknad

Genkod: AA bb C_ Dd gg K

Stambokförd: 91 p.

Öronmärkning: J41-7137

Uppfödare: Emmelina Larsson, Stockholm

Kullar: G-kullen (11)

Genomsnittlig kullstorlek: 11

Gamora, som gubben döpte efter en av karaktärerna i Guardians of the Galaxy, är bestämd utav sig och en aning reserverad men kelig när hon känner sig trygg. Med oss i familjen är hon trevlig och hon kommer bra överens med både hunden och katten. När hon var yngre var hon väldigt beskyddande av buren, och det var lite på hennes villkor när man skulle klappa henne. Men efter att hon fick sin första kull blev hon jättemysig och trevlig, och betydligt mer trevlig att hantera.

 

Hennes första kull blev lite stor i min smak med elva ungar (både hennes mamma och mormor fick också alltid stora kullar) men skötte hon om den med bravur även om två ungar dog tidigt. Några månader senare när hon skulle få sin andra kull så blev det en mer lämplig storlek på åtta ungar, men efter tre dagar så övergav hon dom och jag upptäckte dessvärre inte detta förrän det var för sent så hela kullen dog. Jag vet inte vad som triggade henne till att överge sitt bo men en möjlighet är någon yttre störning.

Till storleken är hon ganska liten och lätt, men hon väger i alla fall mer än sin moder som vägde 4,9 kg. Färgmässigt har hon en väldigt bra mantel med bara lite vitt på skuldrorna, och några få färgade fläckar på buken. Hon har en lucka i stamtavlan då modern inte är stamboksförd (modern skulle stambokföras men det blev inte av). Jag hade lite för bråttom när jag stamboksförde henne, för hade jag väntat hade hon kunnat reggas på en högre poäng då hon gick upp ytterligare 3 kg i vikt.

Såld december 2018 till Stald-Rindom i Danmark.

Gamoras avkommor

G-kullen 

2018-06-23

e: Stald-Rindom Sture, 91.5 p. "Sture"

Daworo Goldeen 90,5 p. "Goldie"

Daworo Glaceon

Daworo Gengar

Daworo Growlithe

Daworo Gyarados

Daworo Glalie

Daworo Girafarig

Daworo Giratina

Daworo Gardevoir

 ✝2 stycken

bottom of page