top of page

Goldie

Daworo Goldeen 90,5 p.

250px-118Goldeen.png
Goldie.jpg

Ras: Fransk vädur

Kön: Hona

Född: 2018-06-23

Död: 2019-06-02

Kullinfo: 9 stycken (11 födda), 6 honor och 3 hanar. I färgerna viltgul, madagaskar, viltgul manteltecknad och madagaskar manteltecknad. 

Vikt: 5,1 kg (9 mån)

Ögon: Bruna

Päls: Normal

Färg: Madagaskar

Genkod: Aachi bb C_ Dd gg k

Stambokförd: 90,5 p.

Ringmärkning: H2288

Uppfödare: Egen uppfödning

Kullar: P-kullen (10)

Genomsnittlig kullstorlek: 10

Goldie är en ganska chill dam som inte gör mycket väsen av sig. Hon är min keeper från kullen mellan Gamora och Sture. Eftersom både Sture och Gamora var lättviktare förväntade jag mig inte att Goldie skulle bli vare sig tung eller stor. Gamora hade bra rasprägel, päls och färg, Sture hade väldigt bra rasprägel och färg men de båda saknade en bra tyngd. Goldie är bärare av chinchilla, och så visade hon sig bära på blått då en dotter blev anlagsbärare.

Hennes avelskarriär började inte som jag tänkt mig. När hon var åtta månader rymde hon in till sin pappa Sture och blev tjuvparad, vilket dessvärre resulterade i en stor kull som hon inte riktigt var redo för. Det blev en kull på 10 stycken men endast 5 stycken överlevde första veckan. Stora kullar ligger dessvärre i släkten hos henne då både mor, mormor och mormors-mor tenderade att få stora kullar med minst 10 ungar.

Ställd i A-klass med 90,5 p. med avdrag för låg vikt och fällning. Jag fick dessvärre aldrig chansen att ställa henne något mer för kort efter utställningen hittade jag henne död i buren. Dagen innan hade hon varit pigg och både ätit och druckit normalt.

Goldies avkommor

 

P-kullen (tjuvparning)

2019-03-21

e: Stald-Rindom Sture, 91.5 p. "Sture"

♀ Daworo Pikachu 90 p. "Pikka"

♂ Daworo Persian

♀ Daworo Palkia  "Blomman"

♀ Daworo Ponyta 

♀ Daworo Poochyena Slakt pga. brutet bakben

 ✝5 stycken

bottom of page