top of page

Köpinformation

Vad roligt att ni bestämt er för att bli med kanin! De är fantastiska djur som kommer skänka er mycket glädje i flera år framöver. Men det innebär även såklart ett stort åtagande då kaniner kan leva upp mot 8-10 år och det är därför viktigt att köpet är noga igenomtänkt. Jag finns alltid tillgänglig för frågor men det är även bra att ha kollat upp väsentlig information gällande att bli kaninägare innan ni kontaktar mig för att lämna intresse för en kanin.

Jag säljer inte kaninungar till barn under 18 år utan målsmans medgivande. Det är i sådant fall en förälder som ska stå för kontakt, betalning och ha huvudansvaret för kaninens skötsel och välmående. Självklart får barnen vara närvarande under processen att välja kaninunge och lära sig hantering och skötsel. 

 

Kaninungarna är minst 8 veckor gamla vid flytt och vid köp ingår:

- Stamtavla, genbanksintyg eller härstamningsbevis

- Öronmärkning

- Bettfelskontrollerade framtänder

Tänderna som går att se utan redskap. Kontrolleras varje vecka från ca 3 veckors ålder.

- Nyklippta klor

- Övergångsfoder

Rabbfor fås med till alla kaninungar förutom gotlandskaniner. 

 

- Bettfelsgaranti

Bettfelsgarantin gäller fram tills att kaninen blivit 6 månader. Garantin innebär att kaninen flyttar tillbaka till mig och köparen erbjuds en likvärdig kanin ur en kommande kull.

- Återlämningsgaranti

Alla kaniner som säljs ifrån mig har en återlämningsgaranti för hela livet, vilket innebär att om ni inte längre kan ha kvar kaninen så är den varmt välkommen tillbaka hit. Jag tar ingen avgift för att kaninen ska komma tillbaka.

OBS! Är läget akut behöver kaninens bur och tillbehör följa med då jag inte alltid har tomma burplatser att erbjuda.

- Köpeavtal

- Livslång support

- Häfte med skötselråd

Handpenning

En kanin som är till salu kan bokas genom att ni lägger en handpenning, när denna är erlagd är kaninen bokad åt er och kommer inte säljas åt någon annan. Handpenningen återfås inte vid ånger men om något skulle hända kaninen så länge den är hos mig sker full återbetalning.

 

Handpenningen är för närvarande 300 kr. Resterande summa betalas innan eller i samband med att kaninen hämtas.

Kaninungar som är till salu finns att se under Aktuella kullar och det går bra att boka en kaninunge från ca 4 veckors ålder, fram tills dess kommer det stå "standby" som status för kaninungen. För att boka en kaninunge kontaktar ni mig, antingen via mailformuläret nedan eller via uppfödningens facebooksida, och om allt känns bra mellan oss så erbjuds ni att kunna boka ungen. Jag förser er sedan regelbundet med bilder och uppdateringar under ungens uppväxt. 

Daworo Raikou
Ishav
20221128_120344.jpg
Jenka (5).jpg
Zappy Golden Snitch (5).JPG
bottom of page