Tidigare avelsdjur

~ Lantraser ~

Klicka på namn eller bild för att läsa mer och se härstamning på djuren

Pärlan G987-1712  

Gotlandskanin

Såld till genbank 1337. Köptes som hona men visade sig senare vare en hane. Kullbrorsan Haymitch blev kvar hos mig en period. Far till E-kullen.

Rekryterade avkommor:

♀ Daworo Emolga

Sotetass Luna G125-1711

Sotetass Luna G1254-1711 

Gotlandskanin

Luna och hennes kullsyster Lily var mina första gotlandskaniner. Hon hann bara få en kull hos mig innan räven tog henne. Hon var en helt fenomenal avelshona som jag sett fram emot att ha i flera år till. Jag hann aldrig spara någon avkomma från henne.

Fyrklöverns Thoril M853-1512  

Mellerudskanin

Hertig Torulf var min stamhane för rasen. Han kom hit som vuxen avelshane men togs ur aveln på grund av nedsatt fertilitet. Far till H-kullen och J-kullen.

Rekryterade avkommor:

♀ Daworo Jirachi

Ocra 1 år.jpg

Frid's Allie G686-1726 

Gotlandskanin

Ocra var en rar hona som inte gjorde mycket väsen av sig, dock en aning för reserverad för min smak. Lämnade väldigt trevliga avkommor dock.

Rekryterade avkommor:

♀ Daworo Igglybuff (tillbaka vid 1 år)

Ellie.JPG

Sandängarnas Elektra G1293-1833 

Gotlandskanin

Jätterar hona som var en duktig moder! Fick flytta vidare till genbank 1104 som avelshona då hennes släktskap var lite överrepresenterat bland mina dåvarande avelsdjur. Mor till S-kullen.

Enja

Stormyrans Wynja M609-1514 

Mellerudskanin

Enja var min stamhona för rasen. Hon kom hit som vuxen avelshona. Dog plötsligt under 2020. Mor till H-kullen, J-kullen och U-kullen.

 

Rekryterade avkommor:

♀ Daworo Jirachi

IMG_4087.JPG

Sotetass Lily G1254-1712 

Gotlandskanin

Lily och hennes kullsyster Luna var mina första gotlandskaniner. Hon fick dessvärre avlivas  när hon var 2 år gammal pga. en benskada.

Rekryterade avkommor:

♀ Daworo Emolga

fideli

Daworo Igglybuff G1330-1861 

Gotlandskanin

Jättehärlig och rar hona som fick två kullar hos mig. Dottern som jag planerat att behålla dog tyvärr för mig så jag har inget kvar av Fideli, men hennes far bor kvar hos mig. Hon var svår att ha i grupphållning och planen var att hon skulle skapat en egen grupp med sin dotter. Såldes istället vidare som avelshona.

Blixten

Nånös Blixten M1246-1812 

Mellerudskanin

Blixten köptes in för att jag ville ha en hane med lite mera intresse och driv för att para sig. Tyvärr han jag bara använda honom en gång då han dog plötsligt i maj 2020.

 

Asceron.jpg

Fridhems Kaniners Asceron G1310-1814  

Gotlandskanin

En stor, härlig och duktig avelshane som lämnade stora och fina avkommor. Några avkommor sålda till andra genbanker. Såldes vidare som avelshane till genbank 1526.

Queen.jpg

Daworo Nidoqueen G1330-1921 

Gotlandskanin

Snäll men något blyg hona av god storlek. Fick som 2-åring flytta till en blivande genbank då jag fick chansen att ta tillbaka hennes far (som såldes strax innan hon föddes). Mor till N2- och T2-kullen.

Rekryterade avkommor:

 Daworo Teddiursa (gick ej i avel)

Chowder.JPG

Jamtlis Chowder M100-1811 

Mellerudskanin

Chowder var avelshane hos mig i två år men då mina mellerudshonor inte riktigt ville släppa till för honom så valde jag att behålla en son och sälja honom vidare som avelshane. Far till Y2-kullen.

Rekryterade avkommor:

 Daworo Yamper

Choklad

Laggaretorps Chokladboll G1115-1914 

Gotlandskanin

Trevlig hona av lagom storlek som var en duktig moder. Såldes vidare som avelshona då jag fick tillbaka två utav hennes döttrar när de var 1 år gamla. Mor till L2- och T2-kullen.

Rekryterade avkommor:

 Daworo Leavanny

 Daworo Latias

Hera (1).jpg

Daworo Heracross G1330-2042 

Gotlandskanin

Rar hona som jag sparade då bara hon och ett syskon överlevde i en kull om 8 ungar. Jag ville utvärdera om hon nedärvde bra överlevnadsegenskaper till sina avkommor. Blev mycket nöjd med hennes första kull så jag sålde henne vidare som avelshona åt en annan genbank. Mor till E3-kullen.

Flora (2).jpg

På Landets Flora M842-1912 

Mellerudskanin

Hona som gav stora kullar men inte fungerade bra i grupphållning. Behöll därför en avkomma och sålde henne vidare. Mor till Y2-kullen.

 

Rekryterade avkommor:

 Daworo Yamper

Vinda (8).jpg

Laggaretorps Gryningsvinda G1115-1971 

Gotlandskanin

Mycket trevlig hona som inte var så jättestor, men hon lämnade mycket stora och fina avkommor i sin första kull. Såldes vidare som avelshona då jag behövde dra ner på antalet avelsdjur. Mor till W2-kullen.