top of page

Tidigare avelsdjur

Tidigare avelsdjur av gotlandskanin och mellerudskanin. Klicka på namn eller bild för att läsa mer och se härstamning på djuren

Pärlan G987-1712  

Gotlandskanin

Såld till genbank 1337. Köptes som hona men visade sig senare vare en hane. Kullbrorsan Haymitch blev kvar hos mig en period. Far till E-kullen.

Rekryterade avkommor:

♀ Daworo Emolga

Sotetass Luna G125-1711

Sotetass Luna G1254-1711 

Gotlandskanin

Luna och hennes kullsyster Lily var mina första gotlandskaniner. Hon hann bara få en kull hos mig innan räven tog henne. Hon var en helt fenomenal avelshona som jag sett fram emot att ha i flera år till. Jag hann aldrig spara någon avkomma från henne.

Fyrklöverns Thoril M853-1512  

Mellerudskanin

Hertig Torulf var min stamhane för rasen. Han kom hit som vuxen avelshane men togs ur aveln på grund av nedsatt fertilitet. Far till H-kullen och J-kullen.

Rekryterade avkommor:

♀ Daworo Jirachi

Ocra 1 år.jpg

Frid's Allie G686-1726 

Gotlandskanin

Ocra var en rar hona som inte gjorde mycket väsen av sig, dock en aning för reserverad för min smak. Lämnade väldigt trevliga avkommor dock. Mor till D- och I-kullen

Rekryterade avkommor:

♀ Daworo Igglybuff (tillbaka vid 1 år)

Ellie.JPG

Sandängarnas Elektra G1293-1833 

Gotlandskanin

Jätterar hona som var en duktig moder! Fick flytta vidare till genbank 1104 som avelshona då hennes släktskap var lite överrepresenterat bland mina dåvarande avelsdjur. Mor till S-kullen.

Enja

Stormyrans Wynja M609-1514 

Mellerudskanin

Enja var min stamhona för rasen. Hon kom hit som vuxen avelshona. Dog plötsligt under 2020. Mor till H-kullen, J-kullen och U-kullen.

 

Rekryterade avkommor:

♀ Daworo Jirachi

IMG_4087.JPG

Sotetass Lily G1254-1712 

Gotlandskanin

Lily och hennes kullsyster Luna var mina första gotlandskaniner. Hon fick dessvärre avlivas  när hon var 2 år gammal på grund av benbrott. Mor till A-, E-, och L-kullen.

Rekryterade avkommor:

♀ Daworo Emolga

fideli

Daworo Igglybuff G1330-1861 

Gotlandskanin

Jättehärlig och rar hona som fick två kullar hos mig. Hon var dock svår att ha i grupp med mina honor så hon fick flytta vidare som avelshona till en annan genbank. Men hennes barnbarn Fåris finns kvar hos mig. Mor till D2- och S2-kullen.

Blixten

Nånös Blixten M1246-1812 

Mellerudskanin

Blixten köptes in för att jag ville ha en hane med lite mera intresse och driv för att para sig. Tyvärr hann jag bara använda honom en gång i avel då han dog plötsligt i maj 2020.

 

Asceron.jpg

Fridhems Kaniners Asceron G1310-1814  

Gotlandskanin

En stor, härlig och duktig avelshane som lämnade stora och fina avkommor. Några avkommor sålda till andra genbanker. Såldes vidare som avelshane till genbank 1526. Far till M-, S-, D2- och Q2-kullen.

Queen.jpg

Daworo Nidoqueen G1330-1921 

Gotlandskanin

Snäll men något blyg hona av god storlek. Fick som 2-åring flytta till en blivande genbank då jag fick chansen att ta tillbaka hennes far (som såldes strax innan hon föddes). Mor till N2- och T2-kullen.

Chowder.JPG

Jamtlis Chowder M100-1811 

Mellerudskanin

Chowder var avelshane hos mig i två år, såld vidare vidare som avelshane. Far till Y2-kullen.

Rekryterade avkommor:

 Daworo Yamper

Choklad

Laggaretorps Chokladboll G1115-1914 

Gotlandskanin

Trevlig hona av lagom storlek som var en duktig moder. Såldes vidare som avelshona då jag fick tillbaka två utav hennes döttrar när de var 1 år gamla.

Mor till L2- och T2-kullen.

Rekryterade avkommor:

 Daworo Leavanny

 Daworo Latias

Hera (1).jpg

Daworo Heracross G1330-2042 

Gotlandskanin

Rar hona som jag sparade då bara hon och ett syskon överlevde i en kull om 8 ungar. Jag ville utvärdera om hon nedärvde bra överlevnadsegenskaper till sina avkommor. Blev mycket nöjd med hennes första kull så jag sålde henne vidare som avelshona åt en annan genbank. Mor till E3-kullen.

Flora (2).jpg

På Landets Flora M842-1912 

Mellerudskanin

Hona som gav stora kullar för rasen men hon fungerade inte bra i grupphållning hos mig. Behöll därför en avkomma och sålde henne vidare till en annan genbank.

Mor till Y2-kullen.

 

Rekryterade avkommor:

 Daworo Yamper

Vinda (8).jpg

Laggaretorps Gryningsvinda G1115-1971 

Gotlandskanin

Mycket trevlig hona som inte var så jättestor, men hon lämnade mycket stora och fina avkommor i sin första kull. Såldes vidare som avelshona då jag behövde dra ner på antalet avelsdjur.

Mor till W2-kullen.

Rubeus.jpg

Dammbrostugans Arne G1322-1714 

Gotlandskanin

Rubeus var min första avelshane och han är den underbaraste kaninen jag haft. Han har lämnat ett förskräckligt tomrum efter sig och är ofantligt saknad av hela familjen. Far till många kullar av mycket trevliga individer. 

Java

Daworo Jirachi M1330-1821 

Mellerudskanin

Min första egenuppfödda mellerudare. Jag skulle behållit 1-2 döttrar efter henne 2022 men hon dog helt plötsligt när hon var högdräktig med sin kull.

Mor till N3-kullen.

Emmi.JPG

Daworo Emolga G1330-1842 

Gotlandskanin

Emmi var av mina första rekryterade avkommor. Mycket trevlig och stabil hona som lämnade fina rejäla avkommor, dock små kullar. Hösten 2021 flyttade hon till en kompis för vidare karriär som avelshona medan jag fortsatte med hennes dotter.

Mor till R-, X-, Q2- och D3-kullen.

Rekryterade avkommor:

 Daworo Dementor's Kiss

Maggie

Daworo Latias G1330-2052 

Gotlandskanin

Maggie och systern Rosetten (D. Leavanny) kom tillbaka till mig vid 1 års ålder från ett sällskapshem. Maggie är en väldigt trevlig hona som är lätthanterlig och snäll. Fick två kullar hos mig och fick sedan flytta till annan genbank efter att jag var tvungen att dra ner på antalet aveldjur.

Mor till P3- och B4-kullen.

Rosetten

Daworo Leavanny G1330-2051 

Gotlandskanin

Rosetten och och systern Maggie (D. Latias) kom tillbaka till mig vid 1 års ålder från ett sällskapshem. Rosetten är en mild och rar hona som är lätt att ha i grupp då hon är ranglåg. Fick två kullar hos mig och fick sedan flytta till annan genbank efter att jag var tvungen att dra ner på antalet aveldjur.

Mor till J3- och F4-kullen.

Dimma

Daworo Dementor's Kiss G1330-2141 

Gotlandskanin

Dimma fick tyvärr aldrig chansen att visa framtassarna som avelshona. Hon drabbades av nosematos när hon var drygt 1,5 år och trots medicinering under nästan 2 veckor blev hon markant sämre och fick somna in.

Alva (4).JPG

Sandängarnas Alva G1293-1712 

Gotlandskanin

Min stamhona, min vita drottning. Snäll och rar som styrde med järntass i inhägnaden. Det var alltid ordning och reda när hon fick vara bossen. Otroligt saknad. Blev 6 år gammal. Mor till B-, F-, K-, N-, E2och D4-kullen.

Rekryterade avkommor:

 Daworo Bellossom

Ebonit.jpg

Mossbos Ebonit G1030-2012 

Gotlandskanin

Ebonit var en väldigt duktig avelshane som gav fina och framförallt trevliga ungar. Jag sålde honom vidare till en god vän som också har genbank så han får fortsätta med att sprida sina gener. Far till Ö2-, A3-, C3-, E3-, J3-, Q3-, B4-, G4- och W4-kullen.

Rekryterade avkommor:

 Daworo Alohamora

Inga-Lill

Daworo Bellossom G1330-1814 

Gotlandskanin

Inga-Lill föddes i min allra första kull med gotlandskaniner  och har en speciell plats hos mig av den anledningen. Stor och snäll hona som var en duktig mamma. Blev 5,5 år gammal. Mor till M-, C2-, U2-, Q3-, G4- och C5-kullen.

Rekryterade avkommor:

 Daworo Cayenne

panini

Runmästarens Undis Underbar M425-2215 

Mellerudskanin

Panini bodde hos mig 1 år ungefär men hon trivdes inte att bo i grupphållning hos mig. Så hon fick flytta vidare till en annan genbank i Arvidsjaur och jag fick en annan avelshona till mig i utbyte. Mor till V4-kullen.

bottom of page